Niesamowita obserwacja UFO 11 lipca 1995!!!

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Sarin
Początkujący
Kontakt:

Niesamowita obserwacja UFO 11 lipca 1995!!!

Post autor: Sarin »

Witam wszystkich forumowiczów :)

Chciałbym podzielić się z Wami moją obserwacja UFO z 11 lipca 1995 roku, która do dnia dzisiejszego nie daje mi spokoju. Otóż jest upalny letni dzień, około godziny 20 na północnym niebie pojawia się długi szereg prostokątnych obiektów koloru jaskrawopomarańczowego, obiekty są tej samej wielkości, rozstawione w jednakowych odstępach, obiektów jest kilkadziesiąt, pozostają one w bezruchu aż do zachodu słońca, czyli około godziny. Obiekty te są obserwowane przez świadków z rozleglego obszaru północnej Polski - od Krynicy Morskiej aż do południowego brzegu jeziora Śniardwy, a takze w Obwodzie Kaliningradzkim, a nawet na Litwie!!! Kilka dni później ukazują się artykuły w gazetach, m.in. w Gazecie Olsztyńskiej. Poniżej zamieszczam linki do filmu nagranego na Mazurach, na którym widac te obiekty, oraz do raportu przygotowanego przez Centrum Badań UFO i Zjawisk Anomalnych Oddział Warmińsko-Mazurski

Film

Raport

Mialbym ogromna prośbę, aby Forumowicze zechcieli się zapoznac z tymi dokumentami i wyrazić swoje zdanie na ten temat.

Mi już skończyly się pomysly co do interpretacji tego zjawiska, więc przydałoby sie troche świerzych pogladow w tym temacie :)

Z góry dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam...

Zdjęcie obiektów z raportu:

[ external image ]
Mongoose
Infrzak
Kontakt:

Re: Niesamowita obserwacja UFO 11 lipca 1995!!!

Post autor: Mongoose »

To jest chyba najlepszy film o UFO jaki do tej pory widziałem. Niestety nie mam zielonego pojęcia co to może być. Nie sądze żeby człowiek był w stanie stworzyć coś takiego.
xedos
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: xedos »

[quote name='Mongoose' post='63872' date='pią, 27 lis 2009 - 05:18']To jest chyba najlepszy film o UFO jaki do tej pory widziałem. Niestety nie mam zielonego pojęcia co to może być. Nie sądze żeby człowiek był w stanie stworzyć coś takiego.[/quote]

Niestety, stworzył. Zachęcam do wiedzy poświęconej impulsowym silnikom odrzutowym współczesnych myśliwców.

Pozdrawiam
Sarin
Początkujący
Kontakt:

Też biorę pod uwagę hipotezę , iż te obiekty to poprosty smuga kondensacyjna po nowym typie samolotu o napedzie pulsacyjno-detonacyjnym, ale jak wtedy wyjaśnić te zagadkowe kule z "czarnym jądrem" w srodku, oraz czarne kreski?? --->raport

Nalezaloby sie takze zastanowić, czy smuga kondensacyjna moglaby byc widoczna jednocześnie z miejscowości oddalonych o setki kilometrow?

Gwoli ścislości zmieszczam zaktualizowaną mapkę miejsc obserwacji:

Kolor zielony - miejsca z potwierdzoną obserwacją obiektów

Kolor niebieski - miejsca bez potwierdzenia

Kolor czerwony - miejsce zarejestrowania obiektów na tasmie VHS

Kolor pomarańczowy - miejsce wykonania powyższego zdjęcia

Kolor żółty - lotniska wojskowe Obwodu Kaliningradzkiego

[ external image ]
Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Zit »

Też skłaniam się do hipotezy nowego typu samolotu.

Smuga kondensacyjna przy sprzyjających warunkach może być widoczna z bardzo dużej odległości.

O jakie kule z czarnym jądrem Ci chodzi? Na filmie nic takiego nie zauważyłem (może przegapiłem xD).
[ external image ]

,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem

Timeo Danaos Et Dona Ferentes ;)

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

Faktycznie nie mam pojęcia co to może być od pozostałości po v-1 do stada ptaków harrierów wiszących w powietrzu.Rzadna z tych hipotez jest nic nie warta.Pozostaje nam zostac przy skrócie UFO.Oczywiście można gdybać o Rosjanach i testach rakietowych lub resztek smóg po samolotach albo nieznanym zjawisku pogodowym. :lol:
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

[quote name='xedos' post='63877' date='pią, 27 lis 2009 - 11:05']Niestety, stworzył. Zachęcam do wiedzy poświęconej impulsowym silnikom odrzutowym współczesnych myśliwców.

Pozdrawiam[/quote]

Czyli Panie i Panowie xedos jednym zdjęcim już wytłumaczył jak zwykle całą obserwację a o innych wyjaśnieniach xedos jakoś nie wspomina bo wg niego wszystko musi być zwiazane z armią ;))

[quote name='Grzegorz Tarczyński' post='63884' date='pią, 27 lis 2009 - 13:41']Tytuł"niesamowita obserwacja UFO" Czy taka niesamowita? nie sądzę, bywały lepsze. :)[/quote]

Dokładnie tak jest...
Sarin
Początkujący
Kontakt:

Jasne, ze bywaly lepsze i jezeli masz tu na myśli kolejna obserwacje latajacegych talerzy czy metalowych cylindrów to takich obserwacji jest pełno jak u ruskich rakiet, a ta jest wydaje mi sie dosc specyficzna i to pod wieloma wzgledami ;)

UFOWRLDNEWS przeczytaj raport tam jest wszystko opisane, kaul ani kresek nie ma na filmie
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

[quote name='UFOWORLDNEWS' post='63888' date='pią, 27 lis 2009 - 17:29']Faktycznie nie mam pojęcia co to może być od pozostałości po v-1 do stada ptaków harrierów wiszących w powietrzu.Rzadna z tych hipotez jest nic nie warta.Pozostaje nam zostac przy skrócie UFO.Oczywiście można gdybać o Rosjanach i testach rakietowych lub resztek smóg po samolotach albo nieznanym zjawisku pogodowym. :lol:[/quote]

Gdybać faktycznie można od UFO po smugi po tajnych samolotach ale w raporcie wyraźnie jest opis ''obiektów'', które ni jak się mają do smug kondensacyjnych (kwadraty, kule) co ciekawe kwadraty wyjatkowo geometryczne jak opisują świadkowie fakt faktem bez wzgledu co to jest ale raport napisany świetnei ale to były jak pamiętam wówczas świetne czasy polskiej ufologii teraz wszystko minęło.
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”