Zdjęcie kolegi z ... (czym?)
Re: Zdjęcie kolegi z ... (czym?)
Bardzo kiepska robota w Photoshopie. Osobiście zrobiłbym to lepiej, jeśli następnym razem wpadniesz na pomysł robienia czegoś takiego to służę pomocą!
Rainmaker,to weź tę postać, przestaw na prawą stronę zdjęcia :rolleyes:
Z wyglądu przypomina mi tą dziewczynkę z filmu "Ring"
Ja w to nic nie wkładałem , co udowodnione jest screen'em z nasza-klasa.pl
A kumpel, to raczej też ... jemu, to tam laski, piwo i praca w głowie
..
Myślałem, że on rzuca taki cień na firankę , ale trochę się nie zgadza.
@Rainmaker
Ja tutaj pytam się specjalistów, a nie przedszkolaków w szkole photoshop'a ; )

@Rainmaker
Ja tutaj pytam się specjalistów, a nie przedszkolaków w szkole photoshop'a ; )
[quote name='dizax' post='76125' date='12 listopad 2010 - 23:52']Ja w to nic nie wkładałem , co udowodnione jest screen'em z nasza-klasa.pl
..
@Rainmaker
Ja tutaj pytam się specjalistów, a nie przedszkolaków w szkole photoshop'a ; )[/quote]
To odpowiem ci na pytanie. Dwie hipotezy, a więc pierwsza to tak zwane złudzenie optyczne, ot układ firanki + światło padające + plus nasz mózg i efekt gotowy.
Druga opcja to możliwa ingerencja w zdjęcie i do tej jak najbardziej się skłaniam. Analiza piksel vs piksel wykazała drobne lecz znaczące różnice. Otóż moim zdaniem ktoś użył pewnej opcji w Photoshopie która pozwala na wycięcie do wolnego obrazu z innego zdjęcia po czym wklejenie go w to w które chcemy a następnie ustawienie tego jako przezroczystego tła i dodanie efektu maskowania pikseli, plus jeszcze kilka innych..W każdym razie po analizie pewne zmiany dla tego typu operacji zauważyłem (Małe zdjęcie ale da się to sprawdzić, ojj da..). Nie wiem czy robił to twój kolega czy ktoś na jego prośbę ale tak szczerze nie jest to super zrobiony fotomontaż..Widziałem o wiele lepsze. Dla tego też skłaniam się ku tej drugiej wersji zdarzenia. Pozdrawiam !:)

@Rainmaker
Ja tutaj pytam się specjalistów, a nie przedszkolaków w szkole photoshop'a ; )[/quote]
To odpowiem ci na pytanie. Dwie hipotezy, a więc pierwsza to tak zwane złudzenie optyczne, ot układ firanki + światło padające + plus nasz mózg i efekt gotowy.
Druga opcja to możliwa ingerencja w zdjęcie i do tej jak najbardziej się skłaniam. Analiza piksel vs piksel wykazała drobne lecz znaczące różnice. Otóż moim zdaniem ktoś użył pewnej opcji w Photoshopie która pozwala na wycięcie do wolnego obrazu z innego zdjęcia po czym wklejenie go w to w które chcemy a następnie ustawienie tego jako przezroczystego tła i dodanie efektu maskowania pikseli, plus jeszcze kilka innych..W każdym razie po analizie pewne zmiany dla tego typu operacji zauważyłem (Małe zdjęcie ale da się to sprawdzić, ojj da..). Nie wiem czy robił to twój kolega czy ktoś na jego prośbę ale tak szczerze nie jest to super zrobiony fotomontaż..Widziałem o wiele lepsze. Dla tego też skłaniam się ku tej drugiej wersji zdarzenia. Pozdrawiam !:)
"Fanatyzm religijny to największe zło tego świata"
[quote name='dizax' post='76125' date='12 listopad 2010 - 23:52']Ja w to nic nie wkładałem , co udowodnione jest screen'em z nasza-klasa.pl
..
@Rainmaker
Spójrz na te zdjęcie i zastanów się kto tu jest na poziomie przedszkola.

@Rainmaker
Spójrz na te zdjęcie i zastanów się kto tu jest na poziomie przedszkola.
Dzięki Dariusz ; )
Temat do zamknięcia ; )
PS.
Inteligencja innych mnie przeraża ;x
Temat do zamknięcia ; )
PS.
Inteligencja innych mnie przeraża ;x
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Jak cię inteligencja innych przeraża, to co tu jeszcze robisz? Zmykaj do kata, bo duch cie złapie.
"Balbus melius balbi verba cognoscit"