Zbiorowa obserwacja UFO na Podkarpaciu

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Re: Zbiorowa obserwacja UFO na Podkarpaciu

Post autor: UFOWORLDNEWS »

[quote name='xedos' post='83556' date='08 kwiecień 2011 - 13:48']Zbyt wielką wagę przykładacie do komunikacji i wizerunku, a zbyt małą do funkcjonowania. Słowem..., mniej działań na pokaz, a więcej starań o dobro Infry, którą ja bardzo mile wspominam :) Szkoda byłoby abym po latach musiał zmienić o Was zdanie, prawda?

Pozdrawiam serdecznie i...cześć:)

Mariusz R. Fryckowski - Arystoteles[/quote]

Kolejny objaw przykrej próby manipulacji przez DWULICOWE podejście.Przykre prawda kole w oczy jak już kiedyś napisałem?No cóż zamiast działać wspólnie starsi Panowie wolą działać na własna modłę ommmm.Niestety tzw Klub Kiszonej Kapust to nic innego jak kąśliwe komentarze i teksty zerżnięte z internetu które mają podobno przysłużyć się , a no właśnie???Ufologii ??? Błazenadzie??? Wojence ???Wypełnić luki na emeryturze??? Przykrym jest stwierdzać , że PRAWDZIWYM zamiarem jest pisanie wszystkiego pod buta mentora.Przecież to INFRA apelowała wcześniej o wspólne działanie czyż nie?To była próba odświeżenia tematu i zaprezentowania szerokiej publice jak się mają sprawy obserwacji na terenie naszego kraju.Wygląda jednak , że podziałało to na niektórych jak ,,muchozol" na mole gdzie starą kapotą jest właśnie nestorska ufologia.Równie trafionym stwierdzeniem jest to , że ufologia w Polsce to jedna wielka stagnacja gdzie prawdziwe perełki jak ta z Krakowa trafiają się raz na X lat.Ktoś kto bez rozmowy ze świadkami stwierdza tzw braki w raporcie zasługuje na miano filozofa greckiego z dysonansem poznawczym który nigdy nie dojdzie do konsensusu.Pojawiły się tu też próby zarzucenia Piotrowi handlu niepotwierdzonymi informacjami.Tak się składa, że to nie jest żaden handel tylko niedoinformowany imbecyl by tak napisał.W tej działalności chodzi o przedstawienie spektrum sprawy o zainteresowanie publiki w sposób rzetelny.Taki był prawdziwy cel tej działalności żeby nie zostawiać w rękach pismaków tematów które tylko z pozoru dla niektórych są śmieszne.I najlepsze na koniec.Jak do pierona jasnego można nazywać KLUB z imienia i nazwiska ufologa mając temat owy w pupie?Nie ma jak zaczynać działalność w tak nieudolny sposób.Z resztą jak wynika z tego wszystkiego fan klub powstał dla ludzi którzy nie zaprezentują nam nic nowego poza kąśliwym komentarzem.(Akcja sensacja- tak się ten temat nazywał)?Również chciałbym pozdrowić tzw. twórców KKK.

Mam wrażenie , że twórca i mentor wziął się za coś za co nie powinien.
Ostatnio zmieniony pt kwie 08, 2011 4:09 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Newsman »

I niestety tak to wygląda. Myślę, że szkoda strzępić sobie języki na obydwu panów. Dopóki pan Leśniakiewicz pozwala, aby Mariusz F. na nim pasożytował, dopóty będzie równie śmieszny jak on. A przecież wiemy, że Mariusz istnieje tylko dzięki temu, co robią inni, bo przecież musi coś komentować, samemu podając się za... eh, szkoda gadać.

Kwestia mojej współpracy z panem Robertem Leśniakiewiczem, jest miła, owocna, rozumiemy się praktycznie bez zbędnych słów, pilnie się uczę od najlepszych sceptycznego patrzenia na sprawy dotyczące mrzonek.

Najlepiej sceptyczną bufoniadę obu naczelnych sceptyków, żenadierów 1.klasy , skwitować kilkoma wypisami z ich działalności publistycznej, np. o Wodnych Ludziach z Morza Kaspijskiego, wspominanych już megalitach i masie innych cudowności, jakże "godnych" wsparcia największego sceptyka. Innymi słowy, jak już wspominano, "istnieją pierdoły zwykłe" i "pierdoły z CBZA", które są takimi samymi pierdołami jak te pierwsze, tylko uświęconymi dotykiem p. Leśniakiewicza.

Życzę zatem temu jakże zacnemu tandemowi podróży szlakiem Nautilusa.

A teraz powróćmy do tematu...
Ostatnio zmieniony pt kwie 08, 2011 4:37 pm przez Newsman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Panie i Panowie czas pokazał kto jest kim i jaką prawdę ukazuje dla mnie jest przykre nie to co pokazuje Pan Fryckowski bo dla mnie ten człowiek w branży się nie liczy, ale to, że Pan Leśniakiewicz pod swoim skrzydłem chroni osoby, które przynoszą więcej szkody niż pożytku dlatego osobiście i otwarcie zaprotestowałem wobec Pana RL i zerwałem z nim współprace, która i tak była bardzo mierna co zresztą INFRa wie w sprawie tabeli obserwacji NOL czy sam Pan Leśniakiewicz wykazywał inicjatywę sami wiecie jak było !!!

Ośmielę się i powiem, że to co teraz wykonują Ci dwaj Panowie to istna kpina dlatego straciłem jakikolwiek szacunek do Pana RL jak chce wspierać kłamce niech spiera ale bez NAS mają swoje KKK oparte na oszczerstwach i kłamstwach !!!

Czas pokazał że INFRA udokumentowała jeden z lepszych przypadków obserwacji UFO w Polsce wykazała się przede wszystkim chęcią i otwartością, której brak innym ''badaczom'' pokazała czym jest ufologia jak może w przyszłości wyglądać. Tego życzę innym na przyszłość. Zmieniła sie warta ''badaczy'' w Polsce to pewne, stara ufologia nie powróci, ale możemy wspólnymi siłami zrobić również coś pożytecznego jak niegdyś K. Piechota czy B.Rzepecki i inni...
Ostatnio zmieniony pt kwie 08, 2011 7:46 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

tym bardziej że na list polecony Dowództwo Sił Powietrznych z Warszawy od 3 tygodni milczy jak głaz
Wiesz ja mam takie moje przekonanie, może i głupie ale mam swoje powody żeby tak myśleć.

1) Uważam że wojsko nie czuje się w obowiązku spowiadania się cywilom co ,gdzie i dlaczego . Uważam że takie informacje dlaczego helikopter poleciał są tylko dla własnych służb i cywilom nic do tego (wprawdzie smutne to ale prawdziwe)

2) Jeżeli coś się dziwnego wydarzy i zostanie wysłany patrol to dlaczego wojsko musi mówić prawdę?, już nawet dla dobra ogółu i żeby nie siać paniki mają prawo okłamać społeczeństwo.

To nic nowego , takie praktyki stosowane były już od lat i na całym świecie. Ale nie zrozumcie mnie żle, są przypadki że wojsko mówi także prawdę......wszystko zależy od sytuacji :D
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Arku nie liczę na rzetelne informacje od WP ale kultura korespondencyjna wymaga choćby krótkiej odpowiedzi tak lub nie to wszystko ;) Jasionka godnie się zachowała i udzieliła skromnych informacji a też nie musiała. Obserwacje te zaliczam do jednych z lepszych jakie od 15 lat dokumentowałem na Podkarpaciu i co najważniejsze bardzo wiarygodnych. Dodam że w Lubzinie w roku 1994 lub 95 miało też CE-2 z kilku metrowym NOL-em w kształcie pomarańczowej kuli, było to niezbyt daleko ale zdarzenie te znam jedynie od jednego świadka ponieważ reszta rodziny nie zgodziła się na wywiad ze mną - zdarzenie to w skrócie opisałem w mojej książce.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

Dowództwo Sił Powietrznych odpowiada w sprawie obserwacji UFO k/ Ropczyc

Arek Miazga pisze:

W dniu 13 kwietnia 2011 roku otrzymałem listową odpowiedź od Dowództwa Sił Powietrznych w Warszawie, gen. broni pil. Lecha Majewskiego w sprawie mojego zapytania na temat zaistniałych zdarzeń w dniu 12 marca 2011 w rejonie Ropczyc ? Brzezówka ?Lubzina. Kancelaria zachowała się honorowo udzielając stosownych informacji:

[ external image ]

Z informacji jakie przekazano z WP wynika, że śmigłowiec Mi-8 przelatywał o godzinie 18:54-19-48 z Rzeszowa do Krakowa, choć ja obserwowałem go w okolicy 18:35. Tutaj jest jakaś różnica błędu kilku minut ? Ciekawostką jest to, że WP nieśmiało wyklucza obserwacje obiektu NOL jako przelotu śmigłowca Mi -8 ze względu na wysokość na jakiej poruszał się ów śmigłowiec. Dowództwo Sił Powietrznych nie zna mojego końcowego raportu na temat dokładnych szczegółów całego zdarzenia w Brzezówce, Lubzinie dlatego raport zostanie wysłany do Dowództwa Sił Powietrznych w celu bliższego zapoznana się ze szczegółami.

Oczywiście nie liczę na to, że WP oficjalnie przyzna się, że w rejonie Ropczyc stacje radiolokacyjne wykryły niezidentyfikowany obiekt z oczywistych powodów. Niemniej jeśli obiekt tkwił na niskiej wysokości a tak wynika z niezależnych wiarygodnych relacji świadków, mógł być niewidoczny dla stacji radiolokacyjnych wysokość przelotu śmigłowca nie pokrywa się z wysokością obserwacji NOL nad A 4.

Zdarzenia z Brzezówki, Lubziny, Dębicy nie udało się wyjaśnić żadnymi konwencjonalnymi wyjaśnieniami. Dlatego zaliczam je do jednych z lepszych udokumentowanych i wiarygodnych obserwacji UFO/CE-1 w Polsce.

Spotkania z Nieznanym

Oczywiście informacja ta będzie uzupełnieniem Raportu Arka.
Ostatnio zmieniony śr kwie 13, 2011 2:55 pm przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

Bardzo ciekawa informacja dobrze wiedzieć takie rzeczy.Ciesze się , że zdecydowano się na taką a nie jak to zwykle bywa ogólnikową odpowiedź.Brawo Arku ;)
Ostatnio zmieniony śr kwie 13, 2011 6:41 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Ja również jestem mile zaskoczony uważałem, że albo nie odpiszą albo zwyczajnie wyśmieją sprawę. Postanowiłem wydrukować mój raport i wysłać im do ewentualnego zapoznania się z nim. Ale są małe zapytania ?

Śmigłowiec który obserwowałem nie nadleciał z kierunku Rzeszowa bardziej od Jasionki chyba, że wcześniej zmienił kierunek lotu.

Przeloty śmigłowców WP w moim rejonie są wyjątkowo rzadkie więc słowo ''planowe'' i to w okresie obserwacji NOL jest bardzo zastanawiające acz wiem że odleciał bardzo szybko w kierunku Dębicy.

Zobaczę co odpiszą jak wyślę im raport :D
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Chciałem Wam jeszcze przypomnieć o analogicznej obserwacji w Warszawie na Bernardyńskiej z 21 października 2008 tam również doszło do Ce-1 a obiekt był w formie ciemnego dysku wiszący nad blokiem.
Przemek
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Przemek »

" Reasumując należy stwierdzić, że sytuacja w przestrzeni powietrznej była monitorowana skutecznie i objeła wszystkie statki powietrzne będące w zainteresowaniu sił powietrznych RP

Myślę, że ten fragment mówi wiele między wierszami. Wiadomo, że oficjalnie UFO nie jest w zainteresowaniu sił powietrznych. Odpowiedz pełna, dyplomatyczna. Ale moim zdaniem wskazująca być może drugie dno. Przecież obojętnie czym był ten obiekt chyba nikt nie spodziewał się odpowiedzi typu. Wojsko też było zdumione, nie wiemy co to za obiekt, ktoś naruszył naszą przestrzeń.
Ostatnio zmieniony sob kwie 16, 2011 8:16 am przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”