Jak zacząc rozmowę z kosmitami?

Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Jak zacząc rozmowę z kosmitami?

Post autor: arek »

tak się zastanawiam jak nawiazac kontakt z kosmitami .Powiedzmy że widzimy statek powietrzny obcych ,i co dalej .Mamy laterkę ,aparat ,komórkę .(papier toaletowy też) .i co dalej .

Błysnęlismy swiatłem - odpowiedzieli błyskiem

co proponujecie dalej robic

lub stoimy pośród kręgu zbożowego ,jakiego wysłac sms, by pokazac obcym jak kontaktowac sie przy pomocy tego sygnalu .
Ostatnio zmieniony wt lip 26, 2011 7:49 pm przez arek, łącznie zmieniany 1 raz.
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Awatar użytkownika
Aylinn
Homo Infranius
Kontakt:

Re: Jak zacząc rozmowę z kosmitami?

Post autor: Aylinn »

Pokazać im rolkę papieru, przy odrobinie szczęścia na swojej planecie też mają komunę i muszą po srajtaśmę stać w kolejkach, więc ucieszą się, że u nas idzie to dostać bez problemu i wylądują pogadać, co, jak i za ile. :D

(Wow, słownik w mojej przeglądarce ma słowo "srajtaśma")
That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.
Awatar użytkownika
ADAX
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: ADAX »

Prawdopodobnie zapuściłbym nura w krzaki, lub wysłał do nich sygnał S.O.S (ciekawe czy znają ?) i nura w krzaki. Wylądowali by, wyszli ze statku, ja w tym czasie zakradłbym się do wnętrza ... :D he he.

Poważnie (pierwszy wariant całkiem poważny !) to nie wiem czy ktokolwiek miałby "jaja" by sie przywitać z obcymi. Ja gdyby mi nie odjęło mowy i nóg (waciane nogi) to prawdopodobnie poświeciłbym im latarką w miejsce, w które maja lądować. Gdyby wyszli z konserwy, to zacząłbym rozmawiać, lub próbował się przedstawić na zasadzie: "ja Kali a wy ?", narysowałbym swoje imię na na ziemi, itp. Zresztą jak na kogoś tak zaawansowanego, powinni rozpocząć rozmowę. Prawdopodobnie po rozmowie zabrali by mnie na statek. Po 2 dniach odnalazłbym się w tym samym miejscu nagi, i jedynie czym mógłbym się przyodziać to papier toaletowy, a z telefonu zadzwoniłbym do rodziny, że się nie zgubiłem idąc na spacer. Przy okazji zobaczyłbym, że na ziemi leży aparat, o którym zapomniałem z podekscytowania i strachu. Po tygodniu wywołałbym, lub przegrał na kompa zdjęcia. Okazało by się, że kosmici zrobili sobie fotki...
hilogic
Początkujący
Kontakt:

Post autor: hilogic »

[quote name='arek' post='87449' date='26 lipiec 2011 - 11:39']tak się zastanawiam jak nawiazac kontakt z kosmitami .[/quote]

Trzeba im nasypać na polu ziarna by spokojnie mogli sobie podziobać :)

Może jak zaczniemy ich dokarmiać przestaną wygniatać kręgi :)
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Post autor: spacemaster92 »

A ja sądzę, że najlepszy sposób to byłoby pokazać im bimber :D Co jak co ale ten trunek najbardziej łączy narody może i będzie łączył inne rasy. Pewnie sami niby kręgi robią ale to co skoszą to do destylatorka. Tylko pewnie po tym znowu by drugie Roswell by było :D
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Awatar użytkownika
Sandra
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Sandra »

Skoro odpowiedzieli błyskiem, tzn znają alfabet morsa, no to gadka za pomocą morsa, ze wskazówką, że mogą spokojnie wylądować, bo my przyjaźnie nastawieni nie tak jak oni. :Devil:

Potem puszczam im muze z fona i mam ubaw, bo ni w ząb nie wiedzą o co mi chodzi.

Wręczam im srajtaśmę i pokazuję żeby wracali skąd przylecieli i szukali innych naiwnych w kosmosie, aparatem robię zdjęcie ich głupich min. xD
Ostatnio zmieniony śr lip 27, 2011 10:22 am przez Sandra, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

w sumie niekoniecznie bimber musi na nich działac tak jak na nas ,może oni wolą zsiadłe mleko.

jeden blysk odpowiedzieli jednym

dwa - odpowiedzieli dwoma

kierujesz światło na ziemię oni też

co dalej ?
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

raczej z kupą nie pogadamy ale nawet jeśli będą jak ich ludzie teraz opisali np. Wolski to co ?
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

czy to może byc rozmowa ? tu link do krótkiego filmu
matino3
Infranin
Kontakt:

Post autor: matino3 »

Nie wykonywać gwałtownych ruchów, nie mrugać za często, starać się mówić powoli cokolwiek i ewentualnie myśleć o tym co się mówi, może odbiorą mowę niewerbalną?:D Jak nie zadziała to wiać ile sił w nogach.
:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „HYDEPARK”